Redmi 5

Целосен екран за сите

Новиот стандард за дисплеи
18:9 Дисплеј на целиот екран

5.7″ дисплеј со заоблен дизајн на аголот Совршено се совпаѓа со дизајнот на телото Вклучете го екранот, уживајте во вашиот свет

Подобрено гејмерско искуство со Поширок поглед, подобри игри и перформанси

Гледајте поширока содржина отколку на стандардниот 16:9 сооднос на дисплеј

16:9 сооднос на дисплеј  5.5″ паметен телефон

18:9 сооднос на дисплеј  5.7″ паметен телефон

Прецизно полиран стаклен панел

Намалетего ризикот за оштетување на дисплејот за 30%

Појачан дизајн на ќошевите

Заштитете го екранот кога аголот удира на земја

Мрежа за заштита на звучници и магнетна заштита

Избегнување на намалување на волуменот предизвикано од прашина

До 12 денови во мирување
3300mAh battery

Qualcomm 14nm процесор со мала потрошувачка на енергија,
MIUI оптимизација за штедење на енергија
До 15 часови гледање на видео

Екстра добро гејмерско искуство
14nm Snapdragon octa-core процесор

Системско ниво за забрзување на игри, неверојатно гејмерско искуство со мала потрошувачка на енергија

Совршени фотографии при мала осветленост
LED Selfie-light

Направете прекрасни селфи фотографии со автоматски подобрени функции на лицето со користење на паметниот Beautify 3.0

Sample photos with LED Selfie-light

Неверојатен квалитет на фотографииите
1.25μm large pixel

12MP висококвалитетна камера
Направете прекрасни фотографии безразлика на нивото на светлина

Sample photos with large pixel rear camera

Поголема брзина со помала потрошувачка на енергија

MIUI 9 Неверојатно брз

Ултра текна заштитна маска

Notes: All data are based on design specifications, lab data and suppliers. The testing data may vary slightly with different test versions and testing environment. Testing condition: temperature 20℃-30℃, relative humidity 45{8b19bfb42800bff61aa49aab654535757750f363e118ae081bfacd46bdb6673a}-75{8b19bfb42800bff61aa49aab654535757750f363e118ae081bfacd46bdb6673a}, atmospheric pressure 86kPa-106kPa.

Let’s stay in touch

Get updates on sales specials and more.

Follow Mi

We want to hear from you!
Затвори