Redmi 6 – Overview

Кралот на основните
телефони со двојна камера
12MP + 5MP AI двојан камера / 12nm Octa-core процесор / 5.45" HD Дисплеј на целиот екран / AI отклучување со лик
Кралот на основните
телефони со двојна камера
12MP + 5MP AI двојан камера / 12nm Octa-core процесор / 5.45" HD Дисплеј на целиот екран / AI отклучување со лик
Кралот на основните
телефони со двојна камера
12MP + 5MP AI двојан камера / 12nm Octa-core процесор / 5.45" HD Дисплеј на целиот екран / AI отклучување со лик
Previous slide
Next slide

12MP + 5MP задна двојна камера

Направете спектакуларни портрети со помош на AI

Најнов 12nm octa-core процесор

Побрз мултитаскинг

5.45" Дисплеј на целиот екран

Поголем екран, подобар поглед

Тенок дизајн

Тенок, заоблен дизанј за целосна контрола во вашата рака

AI-овозможено отклучување со лик и прст

Одберете го начинот на отклучување кој највеќе ви одговара

AI портрет режим

Замаглување на позадината во реално време за селфи кое се фокусира на вас

3000mAh батерија

Непрекинато работење

2 + 1 слот за картички

Двојна сим картичка и простор кој може да се зголемува

Камера

AI двојна камера. Влезете во спектакуларна димензија.

Направете извонредно јасни слики со 12MP + 5MP двојната камера. 
1.25μm големи пиксели  на предната леќа ја препознаваат убавината во секоја сцена, додека портретите подобрени со AI и Beautify ја замаглуваат позадината за да создатат портрети кои се истакнуваат.

AI-збогатен портрет режим 
Замаглената позадина прави магични фотографии

Примарна леќа со 1.25μm големи пиксели
Снимете ја вистинската убавина во било кој амбиент

AI Beautify
Одлично селфи со еден клик

Перформанси

Оcta-core процесорот е ново ниво на оперативна ефикасност. Резултатот е брилијантни перформанси. Произведен со 12nm процес технологија, помалку троши енергија и е совршен пар за MIUI9.

8 јадрениот процесор можностите на овој телефон ги зголемува на повисоко ниво. Резултатот е брилијантни перформанси. 
Развиен со 12nm процесирачка технологија, троши помалку енергија и е одлична спојка со MIUI9

 

Дизајн

Чудата се на дофат

Со мазни и заоблени агли, 18:9 HD целиот екран е со димензии 5.45″ и покрива 80.5% од прдната површина.
Телото е грациозно тенко и совршено го чувствувате во вашата рака. Нема да сакате да го оставите.

Previous slide
Next slide

AI-овозможено отклучување со лик Отклучете го екранот со еден поглед.

Redmi 6 доаѓа сп попаметни и поврзи можности за отклучување. 
Едноставно подигнете го и погледнете во телефонот за да го отклучите веднаш.

Двојна СИМ +

Специјално наменет слот за microSD картичка
До 256GB простор кој може да се зголемува

Користете две СИМ картички наеднаш и зголемете го просторот со microSD картичка

Redmi 6
Кралот на основните телефони со двојна камера

12MP + 5MP AI двојна камера – Правете спектакуларни портрети со помош на AI

5.45″ Дисплеј на целиот екран – Поголем екран, подобар поглед

AI-овозможено отклучување со лик и прст – Одберете го начинот на отклучување кој највеќе ви одговара

3000mAh батерија  Непрекинато работење

Најновиот 12nm octa-core процесор Побрз мултитаскинг

Тенок дизајн Тенок, заоблен дизајн за целосна контрола во вашата рака

AI портрет режим

Замаглување на позадината во реално време за селфи кое се фокусира на вас

2 + 1 слот за картички Двојна сим картичка и простор кој може да се зголемува

*Full Screen Display as used here is an industry term that refers to phones with a high screen to body ratio. Redmi 6’s screen to body ratio is calculated as display area divided by the area of the glass screen.
*Background blurring for the front camera will be added in a future OTA update. For information on update progress, reference the MIUI official website and MIUI stable version updates.
*Unless otherwise indicated on the Redmi 6 product page, all data are obtained from Xiaomi laboratory data, product design specifications and supplier data. The testing data may vary slightly between different test versions and testing environments. All figures shown on the product page are for reference only and may not reflect the actual product.