Redmi 6A – 2/16 GB – Overview

Redmi 6A Кралот на основните паметни телефони

Произведен со најновата 12nm технологија

До 2.0GHz процесор со високи перформанси

45″ Дисплеј на целиот екран


Поголем екран, подобар поглед

13MP камера

Направете фотографии во движење
со квалитетни детали

Тенок дизајн

Тенок, заоблен дизајн кој
совршено стои во вашата рака

2 + 1 слот за картички

Двојна сим картичка и простор
кој може да се зголемува

AI отклучување со лик

Отклучете со еден погледeд

Работете и играјте со леснотија. Како и да го користите овој телефон, брзината на процесорот од 2.0GHz ќе ви овозможи беспрекорна работа, а со оптимизиранот функционирање со MIUI 9, ќе ви овозможи брзо работење дури и по долго користење.

3000mAh батерија

Истражувајте го светот без грижи

Процесорот на 6A’s е произведен со 12nm технологија, така што користи помалку енергија и е компатибилен со MIUI 9 кој овозможува долготрајна издржливост

Тенок дизајн со 5.45" екран

Тенко тело кое нема да сакате да го испуштите од рака

Redmi 6A беше дизајниран за да овозможи широко поле за гледање, а сепак да одговорара совршено вна вашата рака.
Со 5.45 инчи 18:9 HD екран кој покрива 80.5% од предната површина, ова е искуство со квалитет на кино во тенка рамка кој комотно стои во вашата дланка.

13MP камера

Спектакуларни слики на дофат

Направете одлични фотографии, без никаков напор. Висококвалитетниот сензор за светлина, заедно со 13 мегапиксели, произведува одлични детали, додека брзото фокусирање на PDAF моментално се заклучува врз субјекти, дури и во движење. Направете селфи користејќи ја предната камера со портретен режим + да добиете неверојатни резултати во секое време.

Previous slide
Next slide

AI отклучување со лице

Отклучете го екранот со еден поглед.

Redmi 6A доаѓа со попаметни и побрзи способности за отклучување.
Едноставно погледнете во екранот и веднаш се отклучува.

Двојна СИМ + Специјално наменет слот за microSD картичка

До 256GB простор кој може да се зголемува

Подржува симултано користење на две СИМ картички за податоци и повици и  microSD картичка за податоци.

Redmi 6A
Кралот на основните паметни телефони

  • Најнов 12nm производствен процес 2.0GHz процесор со високи перформанси
  • 5.45″ Дисплеј на целиот екран

    Поголем екран, подобар поглед

  • 13MP камера Направете фотографии во движење со квалитетни детали
  • AI отклучување со лик Отклучете со еден поглед
  • Тенок дизајн Тенок, заоблен дизајн кој совршено стои во вашата рака
  • 2 + 1 слот за картички Двојна сим картичка и простор кој може да се зголемува

 Redmi 6A’s – Спецификации >

* Целосен екран терминот како што се користи тука е индустриски термин кој се однесува на телефони со висок екран на телото сооднос. Соодносот екранот н–телото се пресметува како површина на дисплејот поделена со површината на стаклениот екран. * Освен ако не е поинаку наведено на страната на производот Redmi 6A, сите податоци се добиени од лабораториските услови во Xiaomi, како и спецификации за дизајн на производи и податоци за добавувачите. Податоците тука може да се разликуваат малку помеѓу различни верзии на тестирања и средини на тестирање. Сите бројки прикажани на страната на производот се само за прикажување и може да се разликуваат при користење на производ. *Податоците се добиени при тестирање во лабораторија и истите може да варираат при употреба во различни услови

Let’s stay in touch

Get updates on sales specials and more.

Follow Mi

We want to hear from you!