Amazfit Bip – Specs

Изглед

Параметри за продуктот

Име: Amazfit Bip
Тежинаt: 18g, заедно со алка: 32g
Тип на дисплеј: дисплеј во боја
Материјал на дисплеј: 2.5D заштитен слој Горила Стакло 4 + специјален слој за отисок
Големина на дисплеј: 1.28 inches
Степен на заштита:  IP68
Должина на алка: 11 + 8.5 cm
Ширина на алка: 20 mm.
Сензор: PPG сензор за срце + сензор за забрзување + геомагнетски сензор + сензор за притисок на воздух *
Батерија: 190mAh lithium polymer
Време на полнење:  2.5 hours
GPS: GPS + GLONASS Double Positioning Mode
Bluetooth конекција: 4.0BLE
Трајност на батерија: 45 дена(При трчање еднаш неделно, 30 мин, 100 известувања дневно, 10% јачина на светлина на екран) 
Време во мирување: 4 месеци (Индикација на време, мерење на вежби, следење на спиење)
Константо позиционирање со GPS: 22 hours
Матерјал на изработка: Поликарбонат полимер
Додатоци: Specific charging position
Систем:  Android 4.4, iOS8 or higher
Апликација: I Fit
 
* Air pressure sensor reflects altitude changes

Пакетот вклучува