Amazfit GTR 2 паметен часовник – spec.

Карактеристики

Дизајн
Боја – Црна Обсидијан
Големина (плоштина) – 46.4*46.4*10.7mm
Тежина – Спортски модел 31.5g, Класичен модел-39g 
Тело на часовинкот – Спортски-Алуминиум,  Класичен-челик
Копчиња – 2 копчиња
Водоотпорност –  5ATM8
 
Екран 
Материјал – AMOLED
Големина – 1.39 inch.
Резолуција – 454×454
PPI – 326
Екран на допир – Калено стакло, облога против отпечатоци, ОДЛЦ облога
 
Издржливост
Капацитет на батерија – 471 mAh 
Метод на полнење – држач за магнетно полнење
Време на полнење –  Околу 2.5 часа
Траење на батерија при работа – 14 дена
Траење на батерија при основна работа –  38 дена
Траење на батерија при многу работа –  6.5 дена
 
Сензор
Здравје – Huami self-developed BioTracker™ 2 PPG
(поддржува мерење на сатурација) дата сензор
Движење – Сензор за притисок на воздухот, сензор за забрзување,
Жироскоп, геомагнетски сензор со 3 оски,
Сензор за амбиентална светлина
Конекција – Bluetooth 5.0,WLAN 2.4GHz
Позиционирање –  GPS + GLONASS
 
Ремен за саат
Материјал – Силиконски и кожен
Ширина – 22mm
Затварање – класично
 
Друго
Поддржува звучници, микрофон 
 
Пакетот соддржи 
Тело на часовникот (вклучувајќи стандарден ремен) / основа за полнење / упатство за употреба
 
Поодржува
Android 5.0 и iOS 10.0+
 
Апликација
Zepp Ap
Затвори