Amazfit GTS – overview

 

Досега невидено HD искуство

341 PPI AMOLED Екран

 

Amazfit GTS има врвно класен екран со висока резолуција, густината на пикселите е 341 PPI и има резолуција од 348 на 442 што придонесува до убава и чиста слика. Исто така специјализираниот 1.65 инчен AMOLED екран го прави часовникот да е прилагоден за вашата рака. Со 100%  NTSC спектар на бои и ултра висока изјасност го прави екранот живописен, додека леќата од 2,5D што е светол и проѕирен прави се да биде истакнато.

 

 

Стилизиран голем квадратен екран што покажува повеќе работи

Квадратниот екранот од 1.65 инчи има поголема површина одколку округли екрани со иста ширина, заради што мже да прикажива повеќе податоци. Можете да имате до 7 различни апликации на екранот од 17 што ги има, некои од нив се  пулсот на срцето, календар, временска прогноза и настани можете лесто да проверувате.

 

 

 

Екран со модуларни информации

Информациите кој вам ви се најбитни се наместени центрано на екранот во фокус. Освен за часот, кој се наога во горниот лев кош, има 5 други апликации што можете да ги уредите. Во средина може да имате временста прогноза, пулсот на срцето или потсетник, во подолниот дел може да имате стоперица, аларм, индикатор за батерија или една од другите 16 апликации.

 

 

 

Екран со модуларен часовник

Можете да се фокусирате на централниот дел од екранот. Има 7 различни апликации што можат да бидат ставени и модифицирани од 17 различни избори.

Дополнително има голем избор на различни типови на екрани како дигитален или аналоген часовник 

Тенко метално тело со 6 различни бои за избор

Мазна транзиција од заобленото 2.5D стакло до металното телоја намалува дебелината на 9.4mm, што го прави тенко и деликатно. Алуминиумската легура ја намалува тежината на часовникот значително, што е 24.8g но исто така го прави и доволно цврст. 

*Белешка: во тежината од 24.8g не е вклучена тежината на ременчето.

 

 

Водоотпорност до 5 ATM и за професионално пливање

Водоотпорно до длабочина од 50 метри. Исто така Amazfit GTS подржува неколку сценарија за пливање. Саатот може автоматски да преознае во која позиција сте, и да снима колку брзо пливате, колку калории трошите и да прави детална анализа за секој пат кога пливате.

Може

  • Прскање 
  • Пливање
  • Дожд или снег
  • Гнурење

Не може

  • Нуркање
  • Спортови на вода
  • Скокање во вода
  • Туширање со жешка вода

Белешка:

1.Според GB/T 30106-2013 / ISO 22810:2010 стандард водоотпорноста е до 50 метри. Amazfit GTS е тестирано од National Clock Quality Supervision and Inspection Center, report number: QT1908061.

2.За да се зачува убавото искуство на носење на часовникот, ве молиме да го избришете што поскоро од кога ке го извадите од водата.

12 Модови за вежбање

Amazfit GTS подржива 12 различни модови за вежбање, кој прецизно ги следат вашите спортски активности. Исто така има неколку професионални сензори што ја следат вашата активност целосно и можат да анализираат вашите перформанси за да знаете што можете да подобрите.

Издржливост до 14 дена покрај тенкото тело

Amazfit GTS комбинира софтвер и хардверза максимално да оптимизира колку батерија троши за да може да издржи 14 дена покрај тоа што е толку тенко, што значи не мора толку често да полните. На основниот мод часовникот може да работи месец ипол.

14 дена

Дневна употреба

Постојано вклучен сензорот за пулс на срце, 150 нотификации, свртете го зглобот за да видите колку е часот

46 дена 

Мод за обичен часовник

Само да покажува колку е часот

 

BioTrackerTM PPG Биолошко следење 
Оптички сензори & Realbeats
AI-Based Biological Data Engine.
All-Day Heart Rate and Automatic
Arrhythmia Identification.

Часовникот е интегриран со Huami’s proprietary BioTracker™ PPG оптички сензо за биолошко следење, што може 24/7 прецизно да го следи пулсот на срцето и ја знае разликата кога вежбате и ве предупредува ако пулсот ви е премногу висок. Исто така подржува RealBeats AI-based biological data engine, што е напредна AI автоматска функција што може да детектира аритмија, тоа ќе ви укаже ако имате проблеми со срцето и колкав е ризикот за инфаркт. Исто така има други функционалности што можат да ви ги подобрат навиките за колку калории согорувате анализа за време на спиење. 

Белешка: Функцијата за препознавање на аритмија ќе биде достапна во различни земји и региони со текот на време

Huami-PAI™ Health Assessment System.
Прецизно ја одредува вашата физичка состојба

Со Amazfit GTS е интегриран  huami-PAI™ Health Assessment System, што ги анализира вашите податоци и може да ја разбере вашата физичка состојба за да може подобро да ве посоветува како да го подобрите здравјето. 

Научете повеќе: Што е huami-PAI™ Health Assessment System?

PAI (Personal Activity Intelligence / Интелигенција за следење на активноста на корисникот) е научен систем на поени што мери како вашето вежбање влијае на вашето срце. Направено од најголемие истражувања за здравје да имате 100 PAI  или повеќе е докажано дека влијае позитивно на вашето здравје.

HUNT Fitness Study: Предводено од професорот Ulrik Wislof од факултето за медицина и наука за здравје, Норвешки факултет за наука и технологии траеше 25 години и имаше 45,000 учесници