Amazfit паметен цасовник Nexo – карактеристики

Amazfit Nexo

Телефонски повици 4G LTE | huami-PAITM систем за проценка на здравјето - Микрокристална циркониумска керамичка рамка | 2.5D AMOLED екран

huami-PAI System Систем за проценка на здравјето. Квантифицирање на физичката состојба прецизно

Иновативниот Amazfit Nexo го воведува системот за проценка на здравјето huami-PAI, овозможувајќи ви на прв поглед да ја разберете физичката состојба поинтуитивно, па оттаму ќе можете да ја контролирате вашата здравствена состојба со поголема точност и ефикасност. Да се ​​бориме со комплицирани податоци веќе не е потребно.

Дознајте повеќе: Кој е системот за проценка на здравството huami-PAI?

Хуами-ПАИ System Системот за проценка на здравјето е револуционерен индикатор за индивидуите за време на вежбање. Може да ги преведе вредностите на срцевиот ритам во позначајни вредности на PAI, давајќи ви повеќе интуитивна контрола над вашиот физички капацитет.
Според студијата за фитнес * HUNT, луѓето кои ја одржуваат оценката huami-PAI™ над 100 имаат помал ризик од хипертензија, срцеви заболувања и дијабетес тип II. Значи, сè додека можете да го задржите huami-PAI™, ќе одржувате добра физичка состојба.

* Студијата за фитнес HUNT, која траеше 25 години и во која учествуваа приближно 45,000 учесници, беше спроведена од професорот Улрик Вислоф, од Медицинскиот колеџ на Норвешкиот универзитет за наука и технологија.

BioTracker ™ PPG оптички сензор за био-следење. Овозможување поголема точност со помала потрошувачка на батерија

Благодарение на комерцијалниот оптички сензор за био-следење на huami Technology BioTracker ™ PPG, Amazfit Nexo ја подобрува точноста на мерењето со намалена потрошувачка на батерија, обезбедувајќи значително посигурен век на траење на батеријата за следење на отчукувањата на срцето во текот на денот, дури и за време на вежбите.

10 режими на спортување.

Нов дизајн на интерфејс.
Олеснување на често користените апликации 
Редизајнираниот интерфејс  се совпаѓа со неверојатниот 2.5D AMOLED екран.. Новата опција „Прилагодени компоненти за кратенки“ ви овозможува да изберете од повеќе од 30 компоненти, како што се калории, отчукувања на срцето, распоред, временски услови и ви овозможува брз пристап до овие компоненти без да ги отворате апликациите, директно од часовникот. Ефикасноста во управувањето со вашите задачи е дополнително подобрена.

Затвори