Amazfit Stratos 3 – specification

Дијаметар

Ширина

Тежина (без каифче)

Материјал

48.6mm

13.4 mm

40.4 g

316L нерѓосувачки челик и zirconia ceramic bezel, засилена пластика, 316L нерѓосувачки челик копче и U-shaped рамка

Материјал на каифче

Должина на каифче

Ширина на каифче

Водоотпорност

Екран 

Екран за допирање 

Сензори

Силикон

120 mm (долго), 75 mm (кратко)

22 mm

5 ATM (up to 50 meters water depth)

1.34″ full round MIP Transflective TFT Resolution 320 x 320

Corning Gorilla трета генерацја калено стакло

BioTracker™ PPG Bio-Tracking optical sensor, 6-axis acceleration sensor, 3-axis geomagnetic sensor, Air pressure sensor

Поврзаност

Повеќе начини на позиционирање

Батерии

Време на полнење

Bluetooth 4.2 + BLE 5.0, WiFi 2.4GHz 802.11 b/g/n

Four Satellites Three Modes (GPS + GLONASS / GPS + GALILEO / GPS + BEIDOU)

300mAh lithium-ion polymer battery (typical value)

About 2.5 hours

Начин на полнење

Траење на батерија

USB Magnetic charging stand / 4-pins POGO pin

Паметен мод: 7 дена

Постојано снимање на пулсот на срцео, на ден праќање до 150 пораки, гледајте колку е часот до 30 пати, 30 мин спортувајте надвор, 5 мин за други функционалности

Мод за ултра издржливост: 14 дена

Постојано снимање на пулсот на срцео, на ден праќање до 150 пораки, гледајте колку е часот до 30 пати, 30 мин спортувајте надвор, 5 мин за други функционалности

GPS работи постојано:

Прецизен мод:

35 часа(монитор за срце, функции на допир,нотификации,  GPS снима еднаш во секунда)

Балансиран мод:

45 часа(монитор за срце, функции на допир,нотификации,  GPS снима еднаш во 5 секунди)

Мод за заштедување батерија:

70 часа(само да гледате колку е часот, GPS снима еднаш во минута)

Белешка:  GPS има 3 спорстки модови: Trail Running, Outdoor Walking and Climbing, другите модови можат да бидат активни само со Accurate GPS mode.

Оперативен систем

Подршка од други  системи

Додатоци

Amazfit OS

Android 5.0 или iOS 10.0 и нагоре

Полнач со магнет, упатство за корисникот