HEPA filter – спецификации

                                       HEPA филтри со филтрирање на воздухот од 360 °     

Филтрите со висока ефикасност се неопходни за да се задржи воздухот чист. Нашите HEPA филтри од 360 ° го филтрираат воздухот преку три слоја за брзо и ефикасно прочистување. Примарниот слој ги филтрира поголемите честички, косата и прашината. Вториот слој е HEPA филтер H13 што зафаќа честички со дијаметар од 0,3 μm и погоре, вклучувајќи PM 2.5, честички од чад, влакна од миленичиња, полен, па дури и патогени бактерии. Конечно, третиот слој е направен од јаглен високо квалитетна активна состојка за апсорбирање на формалдехид и други штетни хемикалии, па дури може да ги елиминира мирисите. . .