Mi 10 Pro overview

Mi 10 Про

Светла.Камера.Акција

Водечки телефон за видео квалитет во 5G ерата.

Qualcomm® Snapdragon™ 865


108MP Четири камери 
со 8K видео

Водечка конективност и перформанси во 5G

10x Хибридно зумирање
and двоен OIS

Супер моќен течен систем за ладење

90Hz 6.67″ DotDisplay with
TrueColor

4500mAh батерија со
50W брзо полнење

Двоен систен на звучници за подобар звук

Qualcomm® Snapdragon™ 865

Значително подобрени перформанси на CPU, GPU и AI

+25%

Подобри перформанси споредено со претходна генерација

-25%

Намалена потрошувачка на енергија

Пета генерација  AI Engine
100% Посилна процесирачка моќ за AI во споредба со претходна генерација

AnTuTu поени 602660
38% повеќе од предходната генерација

*Предходна генерација е Snapdragon™ 855

LPDDR5
UFS 3.0 Flash меморија

Нова генерација RAM за 29% поголема брзина заедно со UFS 3.0 flash складирање за 100% подобра перформанси

8GB LPDDR5

Најмногу достапно

256GB UFS3.0

Најмногу достапно

LPDDR5 брзина на складирање достигнува 5500Mb/s
 29% подобрено од претходната генерација

LPDDR5 bandwidth достигнува 44GB/s
 29% подобрено од претходната генерација

VC Течно ладење

Голема површина за комора за испарување + 6 слоеви од графит + гел за пренос на топлина

10.5 °C*

CPU намалување на топлина

 

3000mm²

VC површина за распределување на топлина

 

4500mAh(typ) Голема батерија
+ 50W брзо полнење преку брз полнач

100% наполнето за 45 минути. Побрзо него што мислите

Wi-Fi 6

Подржување на новото 5G Wi-Fi  стандард Wi-Fi 6.
Пренос на информации достигнува 9.6Gb/s, што е 270% подобрено од претходната генерација.
Подржува OFDMA и 8×8 MU-MIMO технологија, што дозволува закачување со повеќе уреди наеднаш

МултиЛинк

2.4GHz WiFi + 5GHz WiFi + 4G/5G
Поврзување со 3 различни мрежи наеднаш

108MP Камера Про

Софтверот и хардверот работат заедно за да постигнат махимум брзина, квалитет на слика и најдобро корисничко искуство.
Многу помоќен систем за камерата која со 108MP може да зачувате моменти почисто и користи многу помалце простор.

8P леќи

Ретко користено во индустријата Markedly ја зајакнува способноста за користење собирање светло, што го користи целиот потенцијал на камерата со 108MP.

2 милијарди пиксели во секунди

Qualcomm Spectra™ 480 ISP дозволува да сликате брзо.

AI 2.0

Оптимизирање на ниво на пиксели,
што придонесува за почисти слики

 

40%

HEIF технологија за компресија за да зачува простор

Пред пиксел оптимизација
После пиксел оптимизација

Балансиран стерео звук

За да ги создаде најдобрите звучници, за Mi 10 е развиен вистински балансиран стерео систем и дизајн за звучници со 7 магнети.
Ова го зголемува волуменот и колку далеку може да се слуша.

Вистинска боја

△E<1.1

Со развивање на технологијата можеме подобро да прикажуваме слики 

JNCD< 0.55

Прецизност на бојата