Mi AIoT Router AC2350 – Overview

Mi AIoT рутер AC2350

Паметен рутер од Gigabit

Брзина до 2183 Mbps

*Двојна поголема брзина на WiFi

Чип на Qualcomm

Силни перформанси и стабилни врски

7 независни засилувачи на сигналот

Голема покриеност дури и преку ѕидови

Антена посветена на AIoT

Поврзување со еден клик за паметни уреди на Mi

128 MB RAM меморија

Стабилна врска за до 128 уреди *

Поддржува MU-MIMO *

Неспокоен пристап до Интернет за повеќе уреди

* За детали, погледнете ги описите подолу.

Побрзо и попаметно

Доживејте светлинска брзина од 2000 Mbps

Mi AIoT рутер AC2350

Безжична брзина до 2183 Mbps

Чип на Qualcomm

128 MB RAM меморија, стабилна врска до 128 уреди

7 независни сигнални засилувачи со високи перформанси

7 високо-насочни антени

Антени на AIoT за полесни мрежни врски на паметни уреди

Типичен AC1900 Gigabit рутер

Безжична брзина до 1900 Mbps

Чип МТК

64 MB RAM меморија

6 интегрирани засилувачи на сигналот

6 омни-насочени антени со голема добивка

Без оптимизација

Теоретска брзина на безжична мрежа до 2183 Mbps

За беспрекорен пренос на видео стримање и игра

Двоен опсег и истовремена брзина на WiFi до 2183 Mbps *. Опсегот од 2,4 GHz поддржува 3 влеза и 3 излеза, и има теоретска брзина на безжична мрежа до 450 Mbps, за пренос на сигнал на поголеми растојанија и подобро продирање низ ѕидовите. Опсегот од 5 GHz поддржува 4 влеза и 4 излеза и има теоретска брзина на безжична мрежа до 1733 Mbps. Поголемите брзини овозможуваат помазно искуство на Интернет при емитување видеа со висока резолуција и играње онлајн игри.

* 2183 Mbps е максимална теоретска брзина безжично кога истовремено се користат опсезите од 2,4 GHz и 5 GHz. Вистинските брзини може да варираат во зависност од реалните услови.

Чип на Qualcomm

Обезбедува постабилна работа на рутерот и неспокојот онлајн искуство

Qualcomm процесорот удобно поддржува пренасочување на податоците и за Gigabit Ethernet портите и за Gigabit двојни опсези WiFi сигнали, обезбедувајќи поголеми можности за обработка и постабилни операции.

7 независни сигнални засилувачи со високи перформанси

За силни сигнали дури и преку идовите

Опсезите од 2,4 GHz и 5 GHz се поддржани одделно преку 3 и 4 независни сигнални засилувачи со високи перформанси (PA + LNA) за подобро продирање низ sидовите. Двоен бежичен опсег кој лесно овозможува покритие за уште поголеми домови. PA (засилувач на напојување) ефикасно ја зајакнува моќноста на преносот на сигналот, додека LNA (засилувач со низок шум) може да ја зголеми чувствителноста на приемникот на сигналот.

Независна AIoT антена

Брзо откријте кој било паметен уред Mi и поврзете се во еден чекор

Независната вградена AIoT антена ви овозможува автоматски да откривате уреди во близина Mi Smart *, да го комплетирате мрежното поставување во еден чекор и да пристапите до широк спектар на паметни одлики, само со отворање на апликацијата Mi Home / Xiaomi. Може да им помогнете на вашите родители да ги постават своите нови уреди брзо, дури и кога сте далеку од дома.

* Поддржува повеќето уреди со можност за WiFi што се поврзуваат преку апликацијата Mi Home / Xiaomi Home

128 MB RAM меморија

Стабилни врски за до 128 уреди

128 MB RAM меморија поддржува истовремени врски за до 128 * уреди и обезбедува стабилен пренос на податоци и поврзување за секој уред.

MU-MIMO технологија

Неспокоен пристап до Интернет за повеќе корисници

Мулти-корисничка технологија со повеќе влезови и повеќекратни излези (MU-MIMO) * овозможува повеќе антени на рутерот да опслужуваат повеќе уреди истовремено и поддржува истовремен пренос на податоци од повеќе уреди, така што бавните брзини на еден уред не влијаат на искуството на Интернет на други уреди, за повеќе непречен пристап до Интернет.

Сите интернет порти за Gigabit

Целосно искористете го секој широк опсег на мегабанд

Опремен со 1 гигабит WAN приклучок и 3 гигабитни LAN приклучоци за да ги задоволи барањата за широкопојасен пристап за брзина од 100 Mbps и над, способни да управуваат со максимален опсег од 1000 Mbps.

Независна AIoT антена

Брзо откријте кој било паметен уред Mi и поврзете се во еден чекор

Ладилникот со широкопојасна алуминиумска легура и топлинската паста со висока спроводливост ефикасно ја зголемуваат ефикасноста на топлинската дисипација. Отвори за ладење на горните и долните капаци овозможуваат добра циркулација на воздухот, осигурувајќи дека долгорочното сигурно работење на рутерот.