Mi Air Purifier 2S – Overview

Mi Air Purifier 2S

Дишете чист воздух, без мирис и без алергени OLED
 дисплеј, Ласерски сензор за честички, капацитет од 310m³
/ hr CADR, 3 слојна филтрација, Контрола на далечинска
апликација, Работи со гласовен асистент

Диши длабоко

Новиот OLED екран го прикажува квалитетот на воздухот што го дишете

Ново додадениот OLED дисплеј ви овозможува да ги проверите нивоата на PM2.5 во просторијата и следете колку е чист воздухот.
Исто така ги прикажува нивоата на температура и влажност. AQI дисплеј¸Омилен режим¸Список на режими¸Авто режим

Автоматско прилагодување јачина на светлината на дисплејот

Дисплејот Mi Air Purifier 2S автоматски ја прилагодува неговата осветленост
 според амбиенталното светло, така што вашиот сон не е нарушен

Висок прецизен ласерски сензор

Високата точност сензор за честички (PM) детектира честички помали од
0,3 μm [1] и веднаш го прикажува резултатот AQI на OLED-екранот

Ќе ја прочисти вашата соба за 10 минути* со CADR од 310m³ / час

Нашиот иновативен дизајн за притисок на воздухот овозможува Ми Air Purifier 2S да обезбеди брзо и моќно
прочистување на воздухот без да заземе премногу простор во вашиот дом. Со брзина на прочистување
 на воздухот (CADR) [2] од 310m³ / час, ефикасно го прочистува просторот до 37m ² [3]

3-слојна филтрација за максимално прочистување

360 ° цилиндричен 3-слоен филтер. Надворешниот слој ги отстранува големите честички во воздухот како што се прашината, влакна, или пак коса.

Средниот слој користи технологија за филтрација од H11 [4] од TORAY, Јапонија. Овој слој ги отстранува честичките со големина на микрони и ги лови штетните бактерии. 

 Внатрешниот слој, направен од висококвалитетен активен јаглерод, ефикасно ги отстранува формалдехид, другите штетни материи и мириси.

Ефикасен дизајн со конструкција на кула

Класичниот дизајн на кула, докажан ефективен од две генерации на
прочистувачи на воздух, обезбедува максимална ефикасност
додека одржува компактен дизајн. 943 отвори за проток
на воздух значително го зголемуваат протокот на воздух, 
360 ° циклична филтрација на воздух од сите страни.

Паметна контрола со апликацијата Mi Home [5]

Контролирајте го Ми Air Purifier 2S од било каде користејќи
 ja App Home. Проверете го квалитетот на воздухот,
температурата и влажноста, прилагодете ја јачината на
вентилаторот и поставете тајмер на моќноста на прочистувачот.
Апликацијата исто така автоматски ве известува кога е време да го замените филтерот.

Тивок и енергетски ефикасен

Ми Air Purifier 2S е внимателно дизајниран за да се намали бучавата.
Во режимот на мирување, звукот кој е продуциран е речиси незабележлив.
Опремен со Nidec мотор од Јапонија, прочистувачот троши само 4,8W моќ во
 нормален режим, што е помалку од оној на сијалица.

[1] CADR (стапка на чист воздух) е меѓународен стандард за мерење на ефикасноста на прочистувачот на воздухот. Капацитетот на Ми Air Air Purifier 2 е измерена под одредени услови за тестирање и капацитет со целни загадувачи (честички и гасови) кои имаат мерни единици во кубни метри на час (m³ / h). [2] Вредноста на CADR се пресметува според извештајот за инспекција од страна на Кина за домашно уредување, бројот на извештајот за инспекција: WCk-17-50468WCk-17-50468 [3] CADR е под влијание на простор и висина на просторијата. Областа на ефикасноста на Air Air Purifier 2S се пресметува како CADR x (0,07-0,12). Релевантните CADR податоци се добиени од извештајот за инспекција од страна на Кина за домашно уредување. [4] Технологијата за филтрирање обезбедена од Toray е во состојба да ги отстрани минијатурни честички од воздухот, вклучувајќи ги и честите алергени (полен, прашини, миленичиња, мувла, итн.), Како и бактерии. [5] Видете ја страницата за помош на апликацијата за сите достапни функции [6] Со користење на апликацијата Mi Home, режимот може да се одбере според вашите потреби. Кога користите повисоки режими, бучавата произведена од уредот може да се зголеми. Тест за бучава беше обезбедена од Шангај заштита на животната средина производ мониторинг и инспекција ,? број на извештајот: 2017120-35-1208815001. [7] * Резултати во согласност со Гуангжу Индустриска Микробиологија Тестирање Центар е CADR извештај од тестот. Ми Air Purifier 2S za 10 минути го чисти воздухот во соба од 21m2, висока 2,4 метри.