Mi Air Purifier Formaldehyde Filter S1 – Overview

Ефективноста на филтерот зависи од неговата способност за чистење и аеродинамичкиот дизајн. Снабден од тројца водечки американски производители на прочистувач на воздухот, филтерот комбинира аеродинамичен цилиндричен дизајн од 360 ° со моќен троен филтер кој се состои од примарни слоеви, HEPA и активен јаглен. Лесен за употреба и замена, неговиот баланс на моќ и квалитет го прави прочистувачот на воздухот Mi толку ефикасен.

Ултра густа HEPA филтер класа H11 Филтри до 99,3% PM0.3

ХЕПА (содржина на честички со висока ефикасност) често се користи во болници и лаборатории за филтрирање на честички со големина на микрони. Прочистувачот на воздухот Mi го користи ултра густиот филтер Toray PP и PET HEPA за да ги зароби PM2.5, PM0.3, поленот и другите вдишани честички поминувајќи само чист воздух. Кога целосно се расплетува, тој мери 7,7 m и ефикасно филтрира 99% од PM0,3 и 99,99% од PM2,5 честички.

Следење на употребата во реално време

Сите филтри ја губат ефикасноста со текот на времето и мора веднаш да се заменат. Филтрите кои не се заменети на време, не можат да блокираат штетни материи или може да предизвикаат секундарна контаминација. Спротивно на она што другите можат да го рекламираат, чистењето на старите филтри со вода или правосмукалка не гарантира дека филтерот ќе ја врати својата ефикасност. Ви препорачуваме да менувате филтри на секои шест месеци или помалку, во зависност од вашата употреба. Користете ја апликацијата Mi Home за да го следите животниот век на филтерот и да добивате потсетници за известување кога вашиот филтер треба да се замени.