Mi Electric Bike QiCycle – Overview

Електричен велосипед на склопување

Патувањето низ град никогаш не било по лесно и едноставно
 

Издржливост 45km

18650 power lithium батерија

Дополна на сила на брзина

Комбинација на вашата сила и електричен мотор

Мониторинг на возењеото

Брзина, дистанца, снага, потрошувачка на калории

Дизајн на склопување

Компактен и лесен

Појачување на сила 

Чувство на дополнување на вашата сила

Овој уред има вградено сензор за мерење на јачината на силата. Ја мери јачината со која што буткате на педалите и ја дополнува со електричниот мотор. Ова дава чувство како силата во вашите нозе се зголемува. Сето ова е изведено лесно и едноставно

Неверојатно искуство на возење велосипед

Со зголемување на силата на влечење преку вашиот монитор можете да го прилагодите возењето и помошта според вашите потреби.

Моќен 250W мотор вез вибрации и при најголема брзина

Споредбено со стандардните мотори овој мотор ви дава поголема сила на влечење

Мобилен компјутер

Возачкиот компјутер не само што им помага на возачот да се префрли меѓу четирите режими на помош, туку ги следи и податоците за возење на возачот во реално време: динамична моќност, брзина, километража, потрошувачка на калории итн., Овозможувајќи на возачот да биде во целосна контрола. Податоците за велосипедот се синхронизираат со облакот преку мобилен телефон, што им овозможува на возачите да гледаат во секое време.

Четири режими со помош на енергија за да се справите со различни потреби при возењето

Велосипедот на склопување со помош на електричен погон на Mijia Riding има четири вградени режими за возење, кои лесно може ги менувате преку возачкиот компјутер на дофат на вашата рака. Секој режим обезбедува различни зголемувања на моќноста и може да се вклучи во зависност од вашите потреби за возење. * Земете 60W човечко педлање како пример

Човек:
 

Електричен мотор:

Фитнес режим

Без електричен погон. Како редовен велосипед, овој режим е погоден за возење велосипед за време на вежбање и фитнес.

Еко режим

Електричниот погон природно ќе ја “зголеми” силата на педалата на човечкото стапало за 50%, ниската потрошувачка на енергија и долгата километража.

Баланс режим

Електричниот погод природно ќе ја “зголеми” педаличката сила на човечкото стапало за 100%, а електричната енергија и човечката моќ се избалансирани.

Екстра режим

Електричниот погод силата на човечка нога на природен начин ќе ја зголеми за 150% идеално за искачување на падина или спринт.

Мониторинг на податоци вашето возење се со цел за да ви помогне да се подобрувате по малку секој ден

Mi electrically assisted folding bicycle ride referred ride built data monitoring module, the current riding speed, mileage, depressed real power, calorie consumption data can be 
displayed on the computer through the driving handlebar, little progress daily life wonderful, Unlimited fun.

Power lithium батерија за возење до 45 km *

Велосипедот на склопување со помош на електричен погон на Mijia ја користи 18650 литиумската батерија 2, која може да помогне во возењето околу 45 километри за да ги задоволи дневните потреби за патување. Батеријата е вградена во рамот на велосипедот и има дизајн на фиока што може да се извади за замена или полнење одделно. 1 Податоците се добиваат тестурано со помош на економскиот режим, со тежина на корисник од 75KG, еднаква брзина 20km / h, мерена на урбаниот коловоз. 2 18650 Литиумска батерија со моќност има две верзии на Panasonic и Samsung, со постојани перформанси и испорака.

14.5 kg 
со моќна батерија е сепак лесен

Благодарение на лесниот дизајн на рамката од алуминиумски легури, дури и со литиумска батерија со голем капацитет и со моќен мотор,  тежи само 14,5 килограми. Во исто време, предните и задните вилушки се направени од едноделен процес на алуминиумско ковање, без споеви за лемење, убави и лесни, а цврстината е значително зголемена.

SHIMANO® 
Shimano three-transmission 

Велосипедот на склопување со помош на електричен погон Mijia е опремен со стандарден пренос на Shimano. Режимот на три брзини со брзина на “Лесно”, “Стандард” и “Брз” е прилагодлив. Спарен со електрична енергија, поефикасното возење го прави возбудливото и пријатно, и не вложува напори за возење без електрична енергија.

Градот не можете да го смалите, но велосипедот можете

Суштината на урбаната туристичка уметност не е луксуз. Наместо да сте заглавени на патот, подобро е да се бидте лесен и флексибилен, да одидете подалеку и да уживате во завидливите очи на другите. Интегрираните носачи се лонгитудинално преклопени, операцијата е едноставна, а главниот носач не е преклопен, што целосно ја елиминира опасноста  од лесно преклопување на носачите по долгите патувања на како на традиционалниот велосипед за преклопување.

* All the above data are from the Riding Lab. During the actual use, errors may occur due to changes in objective conditions. 
In order not to affect the performance of the product and the overall appearance, in order to make the user experience more perfect, the product details may be adjusted, please refer to the actual product received.