Mi Electric Bike QiCycle – Spec

Изглед

Димензија (отворен): 1247mm * 556mm * 928mm

Димензија (затворен): 1000mm * 450mm * 650mm

Модел на продукт: EF1

Параметри за производ

Рам:  Алуминиумски рам на собирање.

Предна вилушка: алуминиум

Запчаник на педали:  52T x 170mm алуминиумски

Цефка на седиште:  Алуминиум 33.9 x 580mm seat tube

Flower Drum:  Three-speed hub in the rear Shimano

Тежина:  14.5kg

Големина на тркала:  16 инчи

Wheel circumference:  1250mm

Моќност

Moќност на мотор:  250W

Oбртен момент на мотор:  7.3Nm

Максимална брзина на мотор:  20km/h

Параметри на батерија

Тип на батерија: 18650 battery pack

Издржливост: околу 45 km

Капацитет:  5800mAh / 208.8Wh

Полнење:  about 3 hours

Влезна струја: 

Charging limit voltage:   42V

Кочници

Braking method:  предна велосипедска кочница, задна специјална Shimano IM31 ролер кочница

Дистанца потреба за целосно застанување:  на суво не повеќе од 4m, на влажно не мовеќе од 15m (при брзина од 20km/h)

Поврзување

Дисплеј:  1.8″ 160 x 128 TFT screen

Безжична конекција:  Bluetooth 4.0 BLE