Mi Electric Scooter Specs

Димензии

Димензија (Отворен)

Димензија (Склопен)

Околу. 1080mm * 430mm * 1140mm

Околи. 1080mm * 430mm * 490mm

Спецификации

Модел: M365

Тежина:  Approx. 12.5 kg

Рам: Авионски алуминиум

Димензија на гума: 8.5 инчи

Мотор: 6.7 инчи

Боја: Бела или Црна

 

Брзина

Maксимална брзина: 25km/h, max 18km/h на круз режим

Максимална снага: 16N.m

Номинална моќ: 250W

Максимална моментална моќ: 500W

Режим за контрола на мотор: Синусен бран вектор и тековна контрола + затворен циклус за контрола на брзината

Максимална нагорнина: Околу. 14°

Подлога: Асвалт, цемент, рамна земја, нерамнини или скали макс 1 цм висина и по тесни од 3 цм

Висина на даската за стоење: Approx. 87.5mm

Отпорност: IP54 прашина и прскање

Моќност

Батерии: 30 x 18650mAh литиумски батериски единици

Дистанца на возење [1]: 20-30 km

Моќност на полни батерии: 71W

Влезна струја од полнач: 100-240V ~, 50 / 60Hz

Батерија лимит на волтажа: 42V 

Време на полнње: Околу. 5 hours

Смарт менаџмент на силата: Заштита од краток спој, заштита од зголемен напон, двојна заштита од преполнување, двојна заштита од прекумерно празнење, отпорност на температура, при голем пад на волтажа скутерот се вклучува во режим на спиење

Стандардна потрошувачка[2]1.1kWh на100km

Сопирачки

Дистанца [3]4m на сув коловоз

Метод: Регенеративни + диск кочница

Mатерјал на гуми: Гуми на пумпање

Сијалици и индикатори

Фарови: 1.1W ултра светли, 6m видливост

Штоп светло: LED светло

Преостаната батерија: 4 LED идикатори

Индикатор за режим: Поставен на копчето за улучување и исклучување. Бело за стандарден режим, залено за еко режим.

Останато

Еко режим: Макс брзина до 18km/h, со по нежно забрзување, идеално за почетници

Препорачана возраст: 16 – 50 години

Препорачана висина: 120 – 200cm

Максимална тежина: 100kg

Пакетот вклучува

Електричен скутер, полнач,  Клуч за склопување, конектор за пумпање на гуми, 4 Allen штрафови

 

1. Опсег од 30 км на едно полнење, измерено под следниве услови: оптоварување од 75кг, температура од 25 ° C, рамен пат без силни ветрови, режим за заштеда на енергија и постојана брзина од 15км / ч. Резултатите може да варираат врз основа на различни тежински оптоварувања, температура, брзина на ветерот, работни навики и други фактори. 

2. Потрошувачката на енергија се проценува на 0,335kWh врз основа на опрема за мерење на електрична енергија. 100km стандардна пресметка на потрошувачка на енергија:  еднократно полнење (0.335kWh) ÷ типична километража (30km) x 100km. 

3. Растојанието на сопирање од 4 метри мерено со 20km / h брзина, температура од 20 ° C, оптоварување од 75 kg, притисок во гумите од 35 PSI и на рамен и на сув асфалт.