Mi Electric Scooter Pro – Overview

Mi Electric Scooter Pro

Мотор со високи перформанси
До 45km со една батерија
Вграден екран за удобен мониторинг

Нема ништо поубаво од возење на  тротинет во раните утрински часови

излегувајќи на сончевата светлина и свежиот воздух, гледајќи ги сите луѓе и сценографијата.
Не е важно од каде доаѓате или каде одите.
Се што е важно е едноставна, чиста радост.

Погледнете го сето тоа на прв поглед

Важните информации се прикажани одеднаш и јасно видливи, од Bluetooth до предупредувања за поправка.

Едно копче, многу можности.

Допрете го копчето за да го вклучите скутерот и држете го три секунди за да го исклучите. Додека скутер е вклучен, допрете еднаш за да го вклучите / исклучите светлото, или допрете двапати за да се префрлите помеѓу режимите на брзината.

3 брзински режими

Лесно се префрлате помеѓу режимот ECO, Стандардниот режим (D) и Sports mode (S) со двојно притискање на копчето за напојување.

Брзината се прикажува на екранот

Преостанатата батерија и моменталната брзина се прикажуваат во реално време, потсетувајќи кога треба да ја наполните батеријата.

 

Единствениот начин да се чуствуваме слободно

е да се стремиме напред со верен партнер под нозете.

45 километри со едно полнење на батеријата

Со многу безбедна 18650 литиумска батерија, капацитет од 474Wh, големо напојување и ефикасно забрзување скутерот може да ве однесе до 45 километри со едно полнење. Паметниот систем за управување со енергија нуди шест различни заштитни мерки мерки, и лесно можете да го проверите нивото на батеријата преку мобилната апликација.

Паметно управување со енергија

Заштита од краток спој

Двојна заштита од преполнување

Отпорност на темпераура

Заштита од струен удар

Дупла заштита при празнење

Заштита од пад на напон во мирување

Ја обновува и регенерира енергијата
За подолга трајност на батеријата

Ви овозможува побезбедно возење дење и ноќе

 

 

Ултра-силно светло за дополнителна безбедност кога возите ноќе.

 

 

 

Двоен систем за сопирање.

Одликувајќи се со задната 120 mm дискова кочница и предна Е-ABS анти-блокирачки систем за ефикасно сопирање.

 

Црвено задно светло за безбедно сопирање.

Црвени задни светла трепкаат како предупредување за пешаците и другите возила на патот.

 

Предните и задните 8.5 “гуми се направени од специјален материјал за добра амортизација и
приспособливост, така што непречено возите по сите нерамнини на патот.

Кога почнува да се стемнува

и  денот завршува, отфрлете ги вашите грижи и уживајте во мирно возење.

 

Едноставен, но елегантен дизајн
Возете со стил

Класична црно црвена комбинација, едноставен дизајн со двојна боја, суптилен, елегантен изглед. Дали на пат или
паркиран, скутерот нуди пријатно визуелно доживување.

 

Преклопување за 3 секунди.

Земете го на патување, едноставно превиткајте го и заклучете го со  клипот за лесно да го ставите во багажникот.
Со тежина од само 14,2 килограми, благодарение на алуминиумското тело.

Контролирајте го од вашиот паметен телефон.

Едноставно поврзете се со скутерот преку Bluetooth и користете ја апликацијата за вклучување, надградба на фирмверот, преглед на километражата, преостаната моќност и моменталната брзина.

Паметно отклучување

Водете статистика

Контрола на патот

Ажурирање на фирмверот

Bluetooth

[1] Тестирано при целосно полна батерија, со оптоварување од 75 kg, на 30 ° C, влажност од 70%, брзина на ветерот на ниво 3, притисок во гума 50psi, во ЕКО режим под единечна брзина од 15km / h. Крајните резултати може да варираат врз основа на разликите во температурата, товарот, брзината на ветерот, условите на патот и други фактори.
[2] Врз основа на типичната брзина на движење од 1m / s, во споредба со брзината на возење од 3,6 km / h на стандардниот режим (S).
[3] 6061 алуминиумски материјал. Тестирање оптоварување од 100кг, висина од 300мм. Скутерот беше пуштен трипати без да оштети или да се деформира телото.
[4] Не е препорачливо да се користи контролата на патувањето кога се надминува брзината од 15km / h, каде што патиштата се со силен ветер, во области со густ сообраќај, или за време или по врнежи.
* Сите погоре податоци се добиени од лабораториите Ninebot. Актуелните резултати може да варираат врз основа на разликите во условите за користење.
* Пред да набавите, ве молиме внимателно да го прочитате упатството за корисникот Mi Electric Scooter Pro и правно известување. Бидете сигурни дека ќе ги почитувате локалните закони и прописи при користење на Mi Electric Scooter Pro.