Mi Induction Heating Rice Cooker – Overview

Mi Induction апарат за подготовка на ориз 

Интелигентниот готвач за ориз

Паметно готвење / индукција шпорет / капацитет од 3 литри

Вкусот на среќата е сличен на оризот

Оброк е полн кога содржи количина слатки и вкусни оризови зрнца. Како да се подготват вкусни оризови јадења? Ќе ви треба овој производ за готвење со индукција. Тој е идеален избор бидејќи го користи методот на електромагнетно индуктивно греење, но исто така и современи техники кои овозможуваат хомогено вриење на оризот, зачувување на неговиот вкус и хранлива вредност. Внатрешноста на шпоретот за ориз нуди неспоредлива термичка стабилност и пропустливост, додека паметната контрола на топлината може да се прилагоди на различни сорти на ориз, но исто така и на вашите барања. Во исто време, тој нуди далечински управувач, па можете да имате вкусно оризово јадење во кое било време, каде и да сте.

Оризниот шпорет овозможува оризот да циркулира кога се готви, нудејќи одличен вкус

Формата на типичен котел резултира со нерамномерно вриење, што доаѓа исклучиво од основата на апаратот, што резултира со познато “истекување”. Спротивно на тоа, производителот на Ми-лента користи специјални технологии и топлина за да постигне униформно вриење и прецизна контрола на температурата. Ова значи дека секое зрно ориз варира рамномерно, што резултира со сладок и мек ориз, кој ја задржува својата арома, нудејќи ги сите состојки и задоволување на вашиот вкус.

Електромагнетното индуктивно греење го прави оризот да заигра

Индуктивното греење дифундира низ бакарната серпентина, а атомите на железо произведуваат електромагнетни бранови. Ова значи дека внатрешното површина нуди висок интензитет и униформност во температурата, што резултира со хомогено вриење. Во комбинација со топлотно-изолационен материјал, оризот едноставно почнува да “танцува”.

Вриењето е идеално за правење вкусен ориз

Температурата на оризот достигнува 105 ℃, што резултира со задржување на хранливите материи и богат вкус, нешто што не може да се направи со класичните приготвувачи за ориз. Притисокот во апаратот достигнува 1,2 батерии, во комбинација со температурата од 105 ° C кога се врие, е гаранција за уживање во вкусот на оризот.

Слој од леано железо, материјал со мала тежина

Оние кои знаат да готват претпочитаат употреба на матерјал ја одржува температурата на ниво што навистина и е потребно на храната. Материјалот за обложување на внатрешноста на садот на сиво леано железо има многу поголема термичка стабилност и силна пропустливост. Xiaomi ги напушти вообичаените легури кои ги нуди пазарот за производство на садови за ориз и избра леано железо произведено со процесот на лиење на Seiko, така што храната врие рамномерно во состојба на инкубација во садот. Материјал кој нуди голема безбедност но воопшто не е тежок!

Навистина не се лепи! Даикин анти-стап PFA слој Анти-стик слој, лесен за чистење и со голема трајност

Уживајте во оброкот и не се возбудувајте за чистење. Mi користи PFA non-stick слој. Овој слој е широко употребуван во Јапонија за висококвалитетни производи. За разлика од стандардните матерјали како нелепливи тефлонски тефтери, внатрешната површина на Mi е порамномерна и затоа е уште потрајна.

Идентификација на типот на ориз и можност за избор на една од  2000 паметни програми за готвење. Паметна крива на температурата, за различни сорти на ориз и различни методи на подготовка

Сортите на ориз од различни региони и различната текстура бараат различен метод на вриење за да ја припишат специфичноста на вкусот. Поради оваа причина, производителот на ориз Ми има 2000 програми за готвење ориз. Само купете го оризот по ваш избор, скенирајте го бар-кодот со вашиот мобилен и Mi уредот ќе ви го каже соодветниот метод за готвење. Дали е повисока или пониска температура, поголем или помал притисок? Mi IH адаптира и континуирано се подобрува за да ги задоволи вашите барања.

Прилагоден идеално за вашиот вкус. Приготвувачпт на ориз има технологија која ја прилагодува програмската крива на вашите специјални вкусови и разновидност на ориз. Она што го прави тоа е автоматски да ги анализира податоците според вашите параметри и да го прилагоди процесот на готвење во реално време за целосно да ги задоволи вашите вкусови.
Уредот не само што ја приготвува вашата храна, туку ја збогатува вашата исхрана. Xiaomi има одличен избор на менија и автоматски ќе им предложи популарни рецепти, почнувајќи од каша до најкомплексните јадења, комплетирање и подобрување на вашата исхрана.
Направете ... резервација со вашиот мобилен телефон, приготвувачот ќе се погрижи за вашиот оброк! Дали се успавте ? Вие доцните на работа и е премногу доцна за да јадете дома? Нема проблем. Приготвувачот на ориз нуди можност да го подготвите вашиот ориз преку далечински управувач, алармирање преку мобилниот, така што никогаш повторно не го пропуштате оброкот. Всушност, благодарение на специјалната топлинска изолација, дури и по 24 часа, вашиот ориз ќе остане мек и топол како што сакате. По досаден ден, вашиот оброк ќе ви ја даде потребната енергија и нејзините корисни хранливи својства.
Previous slide
Next slide

Висока естетика во вашата дневна соба или кујна

Лесно за употреба

Ги чува најчестите функции за користење, додека нејзиното користење преку вашиот мобилен не е само што е едноставно, туку нуди и богати карактеристики.

Лесно за чистење

Неговиот ентериер е лесен за одвојување, со што полесно се чисти насекаде.

Уредот е придружен со елегантна лажица

Придружната лажица е специјално направена од високо квалитетен ПП материјал за храна. Осигурајте се дека нема да го извалкате просторот на вашата маса или се грижите за контаминација на вашиот ориз.

Креаторот на Mi Induction приготвувач за ориз

Naito Yi

Поранешен главен инженер во Sanyo, иноватор на Mi Induction Heating Rice Cooker

 
“Сакам да направам уште подобар ритам на приготвување за да влезам во јапонскиот пазар”

 

– Naito Yi