Mi Router 4A – over

Краток преглед

 

 

 

                                     Mi Router 4A

                                            Рутер со голема брзина со двоен опсег AC1200          

                                                  4 надворешни антени

                                                  64MB меморија за стабилно функционирање

                                                  Контролирајте од далечина преку апликација

                                                  Неовластена превенција за пристап

                                                  Родителска контрола

 

 

Уживајте во безжична двојна брзина на опсег од 1167Mbps за побрзо и поудобно онлајн искуство

Со 300Mbps преку опсегот 2,4 GHz и 867Mbps преку кристално чистиот опсег од 5GHz, максималната безжична брзина е до 1167Mbps. Опсегот 2,4GHz нуди пренос на поголеми растојанија, со подобро покривање и подобро пробивање низ џидовите. Опсегот 5GHz усвојува технологија 802.11ac. Помалку мешање и поголема брзина за поудобно искуство во гледање HD видео и играње мултиплеер на интернет игри.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Паметно поврзување, со отварање на Tihis функција во апликацијата, повеќе нема забуна околу поврзувањето

Mi Router 4A поддржува Smart Connect, нуди опсег од 2,4GHz и 5GHz под едно име на Wi-Fi. Нема повеќе забуна околу тоа на која Wi-Fi мрежа да се поврзеш со 2.4GHz нуди подобри перформанси преку џидовите, додека 5GHz обезбедува поголема брзина. Оптималниот фреквенциски опсег автоматски се избира со терминал за двоен опсег.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 

 

                                                                                                                          4 надворешни антени

                                                                                                                                                   Така што сигналот може подобро                                                                                                                                                                                                                                 да патува низ џидовите

                                                                                                                                                                      4 надворешни омнидирекционални антени, тестирани прецизно,                                                                                                                                                                                                  и со внимателно дизајнирана внатрешна структура и конфигурација.                                                                                                                                                                                            Значително ги подобрува перформансите на преносот, дури и во                                                                                                                                                                                                    сложени околини.

 

 

 

 

 

 

 

 

Двојно ладење, топлината тоне за подобра стабилност на системот

Посебно третирана метална подлога е комбинирана со наноматеријали кои можат да се пофалат со исклучителни карактеристики на топлинско зрачење. Нуди одлична способност за апсорбирање на топлина и дисипација на топлина за ефикасно намалување на температурата на чипот и подобрена стабилност на системот.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Интегриран засилувач на сигналот, обезбедување на добар Wi-Fi сигнал и широко покривање

Безжичен чипсет со 2,4GHz и 5GHz ги интегрира PA и LNA. PA (засилувач на енергија) ефикасно ја зајакнува моќноста на преносот на сигналот, додека LNA (засилувач со низок шум) може да ја подобри чувствителноста на приемникот на сигналот. Овозможува сигналот да се пренесува на поголеми растојанија, со подобра поминување низ џидовите и пошироко покривање.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Во ерата на паметниот дом, да имате повеќе поврзани уреди бара стабилна мрежна врска

Mi Router 4A има голема меморија од 64MB. Обезбедува стабилност на пренос на податоци и стабилна поврзаност на секој пристапен уред.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Интелигентен алгоритам за корекција на грешки ги подобрува слабите сигнали за постабилен и ефикасен пренос

Опсегот од 5GHz го поддржува алгоритмот за корекција на грешки на LDPC (ниска густина на паритет за проверка на кодот) за подобрување на можностите за спречување на притискање при пренесување на податоци. Значително подобрена покриеност на сигналот преку Wi-Fi за подобрена ефикасност во преносот на податоци.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лесно управувајте со времето што децата го поминуваат на интернет и содржината до која пристапуваат за да бидат сигурни дека тие се чуваат безбедни на интернет

Ефективно управувајте со времето на вашето семејство преку интернет со поставување на времето во кое уредот може да биде на интернет, и веб-страниците на кои може да се постапи. Во комбинација со интелигентната функција за ограничување на брзината, брзината на секој пристапен уред може да биде ограничена за да се избегне мрежниот метеж предизвикан од поединечни уреди.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добивајте предупредување по телефон кога неовластените корисници пристапуваат до вашиот Wi-Fi  и веднаш блокирајте ги

Кога непознат уред го користи сигналот Wi-Fi  без дозвола, апликацијата Mi WiFi може да испрати известување за да го извести корисникот дека е поврзан нов уред. Ако сомнителен уред се обиде да се приклучина мрежата, во зависност од безбедносното ниво, уредот автоматски ќе се блокира од поврзување или ќе ви биде побарано да го блокирате уредот со едно притискање на копче.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Интернет поставките дури и постарите членови на семејството можат да се справат

Интернет – поставките се брзи, лесни и доволно едноставни за дури и постарите членови на семејството да ги разберат!

 

 

 

 

 

 

Еколошка обвивка за заштита на животната средина

Обвивките на Mi Router 4A и пакувањето се направени од рециклирање и еколошки материјали што намалуваат штети на животната средина за да можеме да ја заштитиме нашата скапоцена планета.

 

 

 

 

 

 

 

Соработки со овластен меѓународен тест на инструменти од производителите обезбедуваат стабилност на рутерот

Во соработка со авторизирани производители на меѓународен тест на инструменти, како што се Spirent и Lxia, спроведуваме тестови од големи размери кои симулираат сценарија во перформансите на домот и рутерот под екстремни услови за да се осигураме дека рутерот е во состојба да работи стабилно под различни услови.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Едноставниот дизајн е лесно да го сместиш во кој било дом

Телото на рутерот има неодредена геометриска форма и трајна не – обложена мат вела пластична обвивка која се вклопува во домот