Дизајн

Спецификации

Тежина

Оценка на отпорност на вода

Дисплеј

Големина на екран

Резолуција

Длабочина на бои

Екран

Екран на допир

Заштита од екран

Копче

Мансарда ширина

Материјал на ременчето

Прилагодлива должина на ременчето

RAM

ROM

Сензор

Безжично поврзување

Battery

Полнење

Време на полнење

Време на мирување

Материјал

App

Системски барања

22.1 g

5 АТМ

Type AMOLED

0.95 “

120 x 240 RGB

24 bit

Осветленост Up до 400 nits (макс осветленост)

On-cell-клеточен капацитивен екран на допир

2.5 D калено стакло со анти-отпечаток од прсти

Едно копче на допир

18мм

Термопластичен полиуретан

155 – 216 mm

512 KB

16 MB

Акцелерометар, жироскоп, сензор за пулс, сензор за близина

BT 5.0 BLE

LiPo, 135 mAh

Тип 2 Pin Pogo Пин

≤ 2 часа

До 20 дена

Polycarbonate

Mi Fit

Андроид 4.4, iOS 9.0 или поголем

Карактеристики

Спорт и Функции

 

Спорт и Функции

 

 

Други карактеристики

6 тренинг режими:  Лента за вежбање, трчање, велосипедизам, одење, пливање, броење на  чекори, растојание и потрошени калории.

Поврзани известувања за завршување, поставување цели, мониторинг на спиење, мониторинг на срцето, целосна проверка на срцевата брзина, срцева брзина кога одмарате, дијаграм на срцеви отчукувања, аларми за вешето здравје во мирување

Аларм, сензор за близина, однапред наместен изглед за гледање, прилагодлив изглед за гледање, заклучување на екранот, тајмер, стоперка, аларм за телефон и известувања, дојдовни повици, известувања за пораки, известувања за календарот, известувања за апликации, временска прогноза, понаоѓање на телефонот, отклучување на телефонот, известување за настани, ноќен режим, Do not disturb mode (работи дури и без телефон), музика, контроли за музика, Bluetooth емитување, ниво на батерија, различни
начини да се носат, OTA надградби

Содржина на пакетот

Затвори