Mi Smart Band 5 – спецификации

Екран

1.2-inch AMOLED 2.5D 
126 x 294 резолуција

Отпорност на вода

5ATM

Сензори

Сензор за отчукување на срцето, Барометар, Сензор за близина , Акцелерометар

Баретија

125mAh
14 дена времетраење (рекламирано)

Поврзување

Bluetooth 5.0

Спортски модови

Трчање надвор
Трчање на справа
Возење велосипед
Пешачење
Freestyle
Пливање во базен
Elliptical (Ново)
Машина за веслање(Ново)
Скокање на јаже(Ново)
Возење домашен велосипед (Ново)
Јога (Ново)
Спиење
PAI Health Suite
Отчукување на срце
Женско здравје

Нотификации и контроли

Јавувања
Пораки
Нотификации
Аларм
Календар
Музика
Управување на камера
Пронајди го мојот телефон