Mi Заоблен екран за играње 34″ – Преглед

Mi Заоблен екран за играње 34″

Опкружете се и внесете се интензивно во вашите игри како никогаш досега

21:9

Ултра широк екран

WQHD

3440×1440 Резолуција

1500R

Екстремно заоблување

121% sRGB

Огромен опсег на боја

144Hz

Висока стапка на фпс

Премиум FreeSync 

Variable Refresh Rate Technology

Темно плаво светло,
нема трепкање*

Мод за темно плаво светло

Возбудливо и интензивно искуство за играње

Широко поле на прегледност и ултра високи детали,
мазна слика што ве става во центарот на акцијата

21:9 Ултра широк панорамски поглед
Можете да го видите целиот пејзаж со еден поглед
што ќе ви даде предност

21:9 Размер за интерфесојт за играње дава 30% поширок поглед од стандарните 16:9 монитори.
Особено во реални стратегии и пукање во прво лице, колку пошироко поле можете да видите ќе имате поголема предност

Ултра високи детали, јако осветлување, висока контраст
Зачудувачките сцени бараат неверојатен квалитет на слика со висока дефиниција

Ултра-јасен квалитет на сликата, до најмалите детали

Со ултра-висока резолуција од 3440 × 1440 можеме  извонредно да гледаме реални детали во секој агол на сцената,
оживувајќи ги спектакуларните светови на игрите.

3440×1440

UHD резолуција

Голема осветленост и висок однос на контраст генерираат светли и живописни слики 

Со осветлување до  300 nits и контраст со 3000:1 сооднос,
мониторот прикажува чисти, живописни слики
од ослепувачки бели до црно како полноќ

300-nit                                    3000:1

Осветлување                 Соодност на контраст

1500R Екстремно заоблување

Со закривување од 1500R се чувствувате како да сте опкружени од екранот, што овозможува да имате панорамски поглед. Закривениот екранот создава помал агол на визуелна наклонетост, со што секоја точка на екранот е еднакво оддалечена од вашето око, што ја намалува дисторцијата и ви дава пореалн поглед од секој агол

144Hz Висока стапка на освежување
Брзото прикажување на вашите команди ви дава предност пред другите

Високата стапка на освежување од 144 Hz и времето на одговор од 4 ms ефикасно ги намалуваат пелтечењето во игрите. Во игри кои бараат брзи реакции, ова го олеснува прецизно нишанење и удирање на вашата цел кога брзината е клуч за победа.

AMD FreeSync Премиум
Се бори против кинење на екранот за мазна слика

AMD FreeSync Премиум технологијата ја  синхронизирана сликата со со голема на рамки во секунда, намалувајќи го пелтечењето, линиите и кинењето на екранот кога играте игри, за помазна слика што ви дава голема предност.

121% sRGB Широк спектар на бои
Живописни слики

Мониторот може теоретски да прикаже 16.7 милиони вистински бои, а со широкиот спектар на бои со 121% sRGB прикажува се во живописен детал. Извонредната изведба во боја создава слики слични на животот.

Извонредно искуство
Како да гледате филм на екран без рабови

Тенката рамка од 2 мм не само што го зголемува односот на екранот на телото, туку го прави и работ на екранот помалку занемралив. Ултра-широката слика 21: 9 е исто така поблиску до димензиите на екранот во кино. Во комбинација со панорамската закривеност на екранот, ова нуди искуство како гледање филм во театар.

 

Еден екран може да се раздели на повеќе делови за да олесни работа на повеќе проекти

Соодносот 21: 9 се протега на работ на екранот, што ви дава повеќе простор за прикажување отколку стандардните 16: 9 монитори. Поширокиот екран поддржува поделен екран за повеќе задачи, за да можете да отворите повеќе документи наеднаш и за да  работите поефикасно.

Повеќе боја за попрецизен дизајн

Со огромниот спектар на бои можете да имате попрцизна визуелна презентација.
На ултра широкиот екран можете да ставите повеќе слики за полесна споредба и поправка

Преглед на акции ви еден поглед

За тие што работат со финанции, можат да гледаат повеќе податоци без многу вртење на страницата и да правите споредби.