Smart City кацига – преглед

Краток преглед

Паметни шлемови за градски патници

Ангел чувар за ониекои доцна се враќаат дома

Автоматско осветлување на сензорите | долг век на траење на батеријата |  Магнетно полнење | IPX4 Водоотпорен

Untitled
Untitled1

Да си млад е начин на размислување

Оние што работат навистина напорно и се враќаат дома доцна се оние чија безбедност бара посебно внимание

Животот е постојана борба. Без разлика колку доцна треба да биде, ние сме таму за вас. Овој паметен и безбеден шлем за градски патници опремени со автоматско осветлување на сензорите, плус пасивна заштита, движечка сила за да продолжите.

Untitled2

Прекрасен дизајн со богата конотација

Паметната кацига SH50 усвојува концизен и течен дизајн со природна транзиција помеѓу надворешниот и внатрешниот дел на шлемот кој прави да изгледа естетски убаво. Формата на шлемот е специјално дизајнирана за Азијците, гарантирана супериорна удобност при носење. Изгледа навистина убаво без разлика дали се вози Е-велосипед или скутер. 

Сензор за автоматско осветлување со LED светлото

Како што е опремена група за осветлување со висока осветленост од 7 копчиња, со автоматска функција за сензација на светлина, овој шлем е способен за автоматски да стартува во темни предели. Со усвојување на прецизен процес за полирање на огледалото, лентата за осветлување достигнува визуелно растојание од 180 метри, сладок придружник кон крајот на ноќта.

Вградени 12 отвори за одлична вентилација

Колку повеќе отвори на шлемот, толку подобра вентилација и побрзо ладење додека заштитното тело на шлемот, за разлика е намалено. За безбедност и добра вентилација го воведовме концептот за дизајн на аеродинамиката и верификувавме 12 отвори како оптимално решение.

Untitled6
Untitled7

Интегрално обликување за подобра заштита

Во надворешната обвивка на шлемот се користи компјутер (поликарбонат) материјал, додека во внатрешноста се употребува импресивен PSI-205T EPS со висока густина (полистиренска пена). Со интегрално обликување на надворешни и внатрешни слоеви, драматично ја зајакнува отпорноста на удар за побезбедни дневни патувања на патот.

Untitled9

Водоотпорен дизајн погоден за сите временски услови

Шлемот користи IPX4 водоотпорен дизајн за да се овозможи кратко изложување на дожд. За ваша безбедност, ве молиме не се изложувајте на дожд долго време додека го носите.

Водоотпорен извештај за тестирање бр. : AGC03815180503CR01

Untitled11