Xiaomi Mi Induction Cooker – Overview

 

Направете го вашиот дом повеќе ароматичен    

Домашното готвење никогаш не било полесно. Готвењето ќе стане ваша страст со пекачот на индукција од Мi . За да го вклучите , само свртете го нежно копчето за регулација . Пекачот на индукција од Mi ви овозможува темелно да ги мешате  состојките.

 

 

Моќност на двојна фреквенција 

Поради начинот на кој се работи со  традиционален пекач на индукција  и нерамномерната распределба  на температурата различните состојки нема еднакво да бидат подготвени. За да се реши овој проблем, индукционерот пекач на Mi  користи технологија  на двојна фреквенција за греење, со што температурата е рамномерно распределена  што значи состојките ќе бидат зготвени правилно.

 

 

Готвење на ниска температура  

Готвењето со ниска температура е метод за готвење што меѓународните готвачи го фаворизираат последниве години. Благодарение на сензорот за температура и технологијата за греење со двојна фреквенција, пекачот со индукција на  Mi  може да ја задржи температурата во садот подолго време, со што се зачува оригиналниот вкус на сосотојките.

 

 

Прецизна контрола на загревање до 99 степени

Недостатокот на нашин за рамномерна распределба на температура значи дека состојките не се готват рамномерно и јадењата не се вкусни. Вкупната моќност на пекачот од Mi е 2100W и е поделена на 99 нивоа за да им помогне на корисниците точно да ја контролираат моќноста за греење и да обезбедат совршено готвење.

 

 

Интелигентна контрола на температурата

Пекачот на индукција од Mi има надворешен сензор за контрола на температурата кој може директно да го достигне дното на садот и точно да ја мери температурата. Благодарение на интелигентната регулација на температурата, пекачот може автоматски да го прилагоди интензитетот на тепературата, да ја контролира температурата на маслото и водата во садот и да спречи супата да преврие.

 

 

Едноставен за употреба

Пекачот на индкција од Mi има едноставен и интуитивен OLED приказ. Режимот за готвење може да се избере директно со вртење на копчето за регулација.  

  • За да ја вклучите / исклучите рерната, притиснете го и држете го копчето за 0,5 секунди
  • За да го проверите / паузите готвењето, стиснете на копчето брзо
  • За да ја прилагодите моќноста на загревањето/ одберете го режимот за готвење, свртете го копчето за регулација колку што треба