Mi robot vacuum mop over.

Пристигна новата генерација на Xiaomi Robot правосмукалки. Новата Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop – роботска правосмукалка е најлесна верзија на досегашните Xiaomi правосмукалки. Со зголемена моќ на вшмукување, поголем капацитет и способноста да се движи низ куќата, ова е крајната верзија на Robot Vacuum Mop што ја чекавте.

Зголемен капацитет на чистење
Дизајнот на новата Xiaomi правосмукалка ги задржа своите класични карактеристики и препознатливата бела боја на брендот. Ласерскиот сензор е поместен на средина, а исфрлањето на прашина е зголемено и нуди капацитет и до 0.60L.Што се однесува до батеријата, има капацитет од a 2400 mAh, произведена од LG и Panassonic, што овозможува автономност, а кога ќе останат 15% батерија, ќе застане на својата база со цел да се наполни до 80% и повторно да чисти. Уште една предност на новиот Xiaomi мотор е тоа што е способен да надмине пречки високи и до 2цм, па затоа неуреден кабел не би претставувал пречка за Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop правосмукалката.

Подобрен мотор со зголемена моќ на вшмукување
На еден нов модел му се потребни и подобрувања, а Xiaomi ја подобри и вшмукувачката моќ на Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop правосмукалката до дури 2500 РА. Овој нов модел на Xiaomi е способен да ја зароби правта и нечистотијата, а доколку имате домашно милениче ќе се погрижи и за досадните влакна. Покрај тоа новиот модел вклучува и крпа, со што чисти поефективно, најпрво брише и вшмукува ,а потоа го поминува подот со крпата.

Сензори насекаде
Првата работа што паѓа на памет кога ќе се спомне самостоен производ е дали дали ќе биде способен сам да чисти ефективно и ефикасно, но новата Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop правосмукалката ќе го овозможи тоа без сомнение, со својот LDS ласерски мерач на далечина со скенер од 166º кој набљудува се околу себе и ја избира најлесната можна патека на чистење во било кое време. Овој ласер е поддржан од a Cortex A7 процесор со цел поголемо управување со неговиот капацитет и dual-core Mali 400 GPU.

Целосна контрола преку вашиот паметен телефон
Благодарение на Xiaomi апликацијата, можете рачно да управувате со Mi роботот, да го преземете истото набљудување на правосмукалката, насоката на чистење и нејзината точна позиција. Исто така преку апликацијата може и да ја вклучувате или исклучувате правосмукалката, да го промените начинот на чистење и да имате увид во дневните, неделните или пак месечните сесии. Користењето на оваа Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop апликација е игра.