Xiaomi Water Ionic Hair Dryer H500 over

Water Ionic Hair Dryer H500

Длабоко ја навлажнува косата за сјај, мазност и хидратација

Двојна јонска терапија со вода

20 m/s* Ултра висок проток на воздух

Метално тело

Паметна контрола на температурата и наизменичен режим на топол/ладен воздух

Двослојна магнетна млазница

Отстранлив филтер за довод на воздух

Хидрирачки фен за коса

Двојните водни јони* се длабоко навлезени во вашата коса за трајна заштита и мазен сјај. Со десетици милиони негативни јони*, овој фен за коса може да ја задржи природната влажност во косата, а истовремено ефикасно да ги намалува расцепените врвови и разлетувањето, со што ја подобрува јачината на косата и ја прави поотпорна.

Двојна јонска терапија со вода

Сјај за 9,12%

Го неутрализира статичкиот електрицитет додека го намалува пржењето

Хидрирачки фен за коса

Двојните водни јони* се длабоко навлезени во вашата коса за трајна заштита и мазен сјај. Со десетици милиони негативни јони*, овој фен за коса може да ја задржи природната влажност во косата, а истовремено ефикасно да ги намалува расцепените врвови и разлетувањето, со што ја подобрува јачината на косата и ја прави поотпорна.

Двојна јонска терапија со вода

Сјај за 9,12%

Го неутрализира статичкиот електрицитет додека го намалува пржењето

Надградена технологија за длабока хидратација

Вградениот кондензатор* ја кондензира влагата во воздухот и два мотори во облик на игла брзо ја атомизираат во ситни негативни водни јони. Преку посебен канал на ладен воздух, овие јони се доставуваат директно до косата, скалпот и коренот, што ја штити вашата коса од оштетување од прекумерни температури, а истовремено ја хидрира.
* Во споредба со Mi Ionic фен за коса

Ви помага да создадете помазно, посјајно издувување

* Во споредба со неводен јонски фен за коса (1800W). Податоците беа обезбедени од Шангај Пукаи Технологија за тестирање, Ltd. (Бр на извештај: PKS-TR-202101290)

20 m/s* Ултра голема брзина на проток на воздух ја суши вашата коса брзо без висока топлина

Инспириран од принципот на авиациони мотори, Xiaomi Water Ionic фен H500 е опремен со DC мотор со голема брзина со брзина од 20.000 вртежи во минута и седум сечила на турбината во облик на крила, кои генерираат проток на воздух преку истиснување на воздухот од конусен воздушен канал под притисок.

Највисоката брзина на проток на воздух е 20 m/s, овозможувајќи силен проток на воздух да стигне до коренот и брзо да ја исуши косата без никакво оштетување.

0 m/s
Максимална брзина на проток на воздух*
0 вртежи во минута
Мотор со голема брзина *
0 Авијација
Турбински ножеви

Компактно метално тело се вклопува во вашата тоалетна торбичка

Ултра краткиот цилиндар е мал и извонреден, што го прави лесен за пакување и носење кога патувате за бизнис или задоволство. Неговиот компактен и лесен дизајн нема да ви ја замори раката по сушењето со фен. Финишот од елоксирана легура на алуминиум додава текстура и привлечност на фен за коса.
0 mm
Мало и извонредно *
0 е
Лесен дизајн *

Паметен режим на наизменичен топол/ладен воздух за да се спречи оштетување на косата

Термичкиот сензор за стаклена зрна може точно да ја открие температурата на излезот на воздухот 60 пати во секунда* и да ја прилагоди температурата на протокот на воздух во реално време за да избегнете прегревање на косата и скалпот. Неговиот наизменичен режим на топол/ладен воздух – топол воздух за брзо сушење, ладен воздух за обликување – не само што ја штити површината на косата од изгореници или оштетувања, туку и ги навлажнува врвовите и нуди доволно грижа за чувствителната кожа на главата.

Паметен режим на наизменичен топол/ладен воздух*

Температура на околината < 22℃

Топол воздух 7 секунди и ладен воздух 5 секунди наизменично

Температура на околината ≥ 22°C

Топол воздух 5 секунди и ладен воздух 7 секунди наизменично

NTC Паметна контрола на температурата

Паметната контрола на температурата NTC автоматски го прилагодува временскиот интервал помеѓу топлиот и ладниот воздух врз основа на откриената амбиентална температура, за да обезбеди удобност за главата, а истовремено да одржува здрав скалп и коса.

Ротација од 360° за посакуваниот стил

Целосно ротирачката магнетна млазница од 360° го концентрира протокот на воздух за брзо сушење и прилагоден стил. Дизајнот со два слоја, исто така, ја намалува температурата на млазницата и ефикасно изолира од топлина.

Аеродинамично намалување на бучавата
Помалку шум, поголема удобност

Се врши ригорозен тест за динамичко балансирање на секое сечило за да се осигура дека воздухот се испорачува порамномерно. Со подобрениот дизајн на воздушниот канал за минимизирање на отпорот на протокот на воздух, тој обезбедува попријатно корисничко искуство со тоа што го прави протокот на воздух помек, но посилен и помалку гласен.

Прилагодлива температура и брзина за апликации со повеќе сцени

Трите поставки за топлина ви овозможуваат да се префрлате помеѓу топол и ладен воздух, а двете нивоа на брзина ви даваат поголема контрола врз стилот на вашата коса. Кога температурата на воздухот е прилагодена на топла или ладна, LED индикаторското светло со двојна боја соодветно ја менува бојата. Поставувањето на температурата се задржува и автоматски се зачувува за следната употреба. Обезбедени се повеќекратни поставки за брзина и топлина за да се олесни и пофлексибилно сушењето и стилизирањето.

Удобна текстурна рачка - мека како бебешка кожа

BabyskinUV, мека облога за бебешка кожа, е нанесена на рачката за поудобно држење. Двослојната завршница е отпорна на нечистотија и гребнатини. Се чувствува мазно како кожа кога го држите во рака и го задржува белиот и свеж изглед дури и по продолжена употреба.

Повеќекратна заштита од прегревање
Ве чува безбедно

Кога NTC ќе открие дека температурата на воздухот е превисока, престанува да се загрева; модулот за контрола на температурата со висока прецизност автоматски ќе го прекине напојувањето во случај на претерано високи температури; заштитата на осигурувачите ќе се активира кога температурата ќе го надмине безбедниот опсег за да се обезбеди безбедност.

Откривање на температура NTC

Заштита од прегревање

Заштита од термички осигурувачи

Исклучителни детали и внимателен дизајн

Отстранлив филтер за довод на воздух
Лесно ја чисти и спречува косата да се вшмукува во фен
Висечка јамка
Дизајниран за лесно складирање
1,7m* Засилен кабел за напојување
Изолира топлина и издржува високи температури

* Ултра-висока брзина на проток на воздух од 20 m/s: се претпоставуваше дека околностите за тестирање се под номинален напон, голема брзина во режим на топол воздух и растојание од 10 cm помеѓу анемометарот и излезот за воздух за 1 секунда. Забележано е повеќе од 20 m/s брзина на проток на воздух. (Извештај за тестирање бр.: 202103100001)
* Двојни водни јони: Овој термин се однесува на фактот дека два генератори на водени јони работат истовремено за да произведуваат јони на вода.
* Тест за концентрација на 10 милиони негативни јони: Тестот беше изведен на номинален напон, голема брзина и режим на топол воздух, со растојание од 30 cm помеѓу мерачот на концентрација и излезот на воздухот. Просечниот број на забележани негативни јони беше повеќе од 10 милиони. (Извештај за тестирање бр.: 202103100002)
* Мотор со голема брзина од 20000 вртежи во минута: Се користеше тробоскоп за мерење на брзината на ротација на сечилата под номинален напон и во режим на топол воздух. Брзината е забележана на 20.000 вртежи во минута, со отстапување на контролата на брзината од 20.000 (1 ± 10%) вртежи во минута. (Извештај за тестирање бр.: 202103100003)
* 101 mm ширина на една дланка: Должината на цилиндерот (без млазницата) е 101 mm, приближно колку дланката на возрасен. (Извештај за тестирање бр.: 202103100006)
* Лесно тело од 550 g: Телото беше измерено електронски и дојде до 550±15 g (без млазницата). (Извештај за тестирање бр.: 202103100005)
* Термички сензор за стаклена мушка: вредноста од 60 пати во секунда беше поставката на софтверот.
* Паметен режим на наизменична топол/ладен воздух: Тестот беше извршен во режим на наизменична ладна/топол воздух со голема брзина и номинален напон. Се користеше стоперица за мерење на временскиот интервал на ладен и топол воздух. (Извештај за тестирање бр.: 202104100002)
* Кабел за напојување од 1,7 m: ова растојание е измерено помеѓу точката каде што кабелот за напојување или обвивката на кабелот влегуваат во апаратот и точката каде што кабелот влегува во приклучокот. Пред мерењето, целиот кабел беше исправен со сила на влечење од 10N. (Извештај за тестирање бр.: 202103100004)
* Освен ако не е поинаку наведено, податоците на оваа страница се добиени од Lexiu Labs.