Mi 6 – 6GB-64GB

Mi 6
Двојна камера за совршена фотографија

Snapdragon 835 процесор, 6GB RAM
5.15″ дисплеј со заштита за очите
Заоблено керамичко/стаклено тело
на сите четири страни

Седумгодишен milestone

Mi 6 е перформански sвер збогатен со извонредно брз Snapdragon 835 и неверојатни 6GB RAM. 
Стакленото тело заоблено од сите четири страни и челичната рамка која не остава дамки
го чуваат величествениот 5.15″ дисплеј. Двојната камера која е последен крик
на технологијата содржи оптички зум кој овозможува лесни,
 а сепак прекрасни портрет слики.

Хомогена изведба на прекрасна силуета

Стакленото тело заоблено од сите четири страни, челичната рамка која не остава дамки

Snapdragon 835
со 6GB RAM

Засилен со Snapdragon 835, првиот светски 10nm комерцијален чип процесор

Adreno540

Оптички зум

6GB

RAM
128GB

До 128GB меморија

5.15" дисплеј со заштита за очите

Филтер за плава светлина

600nit

Светлост

1 nit

Ултра темен ноќен дисплеј

94.4%

NTSC заситеност од високи тонови

Чекор понапред

Подобрен бежичен перформанс и подолг живот на батеријата

2×2 802.11ac
MU-MIMO Wi-Fi
Поголема покриеност на сигнал

Поголем капацитет
3350 mAh батерија Целодневно користење

Отпорен на прскање

Сите излези соодветно затворени и заштитени

Mi 6 Керамика

Префинето дизајниран

4 страна

Заоблена керамика

18-каратно злато

Рабови на камера

6GB+128GB

RAM & Простор

Mi 6

Совршена фотографија