Mi Router 4C

1.490 ден

Процесор

Внатрешна меморија

2.4GHz

5GHz

Дисипација на топлина

Протокли

ROM

MT7628DA

64MB DDR2

Вградена LNA и PA

Не подржува

Природна дисипација на топлина

IEEE 802.11b/g/n , IEEE 802.3/3u

16MB NorFlash

2.4GHz Wi-Fi

5GHz Wi-Fi

Антени

Температура до која работи

Рок на гаранција

Стандарди со сертификација

Поврзување со хардверот

2×2 (подржува IEEE 802.11N протокол, максимална брзина од 300Mbps)

Не е подржано

4 надворешни поединечни антени

0–40°C

Една година

GB9254-2008, YD/T993-1998, GB4943.1-2011

Два 10/100M  LAN порти(Auto MDI/MDIX)
Ресет копче за да врати се како што било наместено од фабрика
Едно портокалово/плаво/лиљаково светло за статус; едно плаво свето за статус на безжично поврзување
Едно 10/100M  WAN порта (Auto MDI/MDIX)
One power input interface

Опсег на сигнал

Чувствителност на примање

Модуларност

2.4GHz

11Mbps: ≤ -85dBm, 54Mbps: ≤ -72dBm, HT20 MCS7: ≤ -69dBm, HT40 MCS7: ≤ -66dBm

11b: DSSS: DBPSK (1Mbps), DQPSK (2Mbps), CCK (5.5/11Mbps)
11g: OFDM: BPSK (6/9Mbps), QPSK (12/18Mbps), 16QAM (24/36Mbps), 64QAM (48/54Mbps)
11n: MIMO-OFDM: BPSK, QPSK, 16QAM, 64QAM. Rate set: MCS0 to MCS15

Безжична сигурност

Корисност на апликацијата

Оперативен систем

Состав на кутијата

WPA-PSK/WPA2-PSK енкрипција,контрола со безжична поврзаност, SSID скриеност

Подржува web, iOS, and Андроид

Оперативниот систем е основан на на верзија од OpenWRT

Рутерот 4ц, упатство за корисникот, кабел за струја